|
Pizza Huran mdra
Milka 2005.01.09. 15:47
Hozzvalk: 30 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 1db tojs, 1 kvskanl s, 2,5 dkg leszt, 1,5 dl tej, 2 kvskanl cukor, pici vegeta (zls szerint)
Rtt: 1/2 kg gomba szeletelve, 20 dkg fstlt sonka cskokra vgva, vegeta zls szerint, pici bors, csipetnyi chili (ers paprika), oregano, 2 dl szraz fehrbor, 3-4 kisdoboz srtett paradicsom
Az lesztt a cukorral destett langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, tojst s az olajat sszedolgozzuk kb. 1 dl vzzel a kelesztshez. Az olajjal kikent ednyben 40-50 percig kelesztjk, majd megfelel adagokra osztjuk, s gy langyos stben mg 15 percig kelesztjk. Keleszts utn kinyjtjuk, majd rkenjk a tltelket, s megszrjuk reszelt sajttal. Az gy elksztett pizza-lapot elmelegtett stben fllrl sssk meg.
A rtthez valkat kb. 2dl borban (szraz fehrborban) megproljuk. Prols utn a l nagyjt lentjk, s utna 3-4 kisdoboz srtett paradicsommal sszekeverjk, amihez adhatunk egy kis ketchupot is.
|