|
Chili con carne
Milka 2005.01.09. 15:44
Hozzvalk: 50 dkg darlt marhahs, 2 konzerv vrs bab, 1 nagy fej vrshagyma, 3 nagy paradicsom, 1 kis fej zellergum, 2 szl srgarpa, 2 szl petrezselyemgykr, 1-2 chilipaprika (elhagyhat), olaj, s, bors, pirospaprika, chilipor
Forr olajban megpirtom a darlthst, hozzadom a kockra vgott hagymt, kiss tovbb pirtom, majd meghintem chiliporral, sval, borssal s pirospaprikval. Belekeverem a kockra vgott zellergumt, srgarpt s petrezselyemgykeret. Hozzadom a babot s elkeverem. A paradicsomot leforrzom s a hjt lehzom. Negyedekre vgom s ezt is beleteszem. Lass tzn kb. 1 rt fzm. Aki cspsen szereti fzhet bele 1-2 chilipaprikt is. Tlalskor rizst vagy friss kenyeret adok hozz vrsborral.
|